BUZZ...time!!!

En blødende kærlighedsfornemmelse…

Jeg havde her igår en super skøn veninde på besøg til en venindeaften med lækker mad, nu hvor min forlovende Martin har arbejdsuge på sjælland, så jeg ikke følte mig helt forladt. Jeg kan vidst godt fortælle jer, at mine evner i et køkken ikke altid er som de måske burde være, så normalt herhjemme er det Martin som laver maden. Denne middag var da lidt af en prøvelse for mig, men med telefonisk hjælp fra Martin, fik jeg det til at spille helt okay! I undre jer nok over hvorfor jeg er dårlig til at lave mad, nu hvor jeg ellers bruger meget tid i køkkenet på at bage, men tja, middagsretter er altså bare ikke det samme som bageverdens kundskaber! Men selvfølgelig spillede jeg på min styrke og fik kreeret en super lækkert dessert, nemlig blødende hjerte, også kendt som blødende chokoladekage, som jeg vil dele min version af med jer læsere!

Opskrift på Blødende hjerter..

2015-11-11 19.50.29

Ingredienser: ca. 12 stk.

Flydende kerne
 200 g mørk chokolade
2/3 dl piskefløde

 Kagedej
400 g mørk chokolade
200 g smør
50 g mandler
200 g hvedemel
10 æg
100 g flormelis
12 store muffinsforme af silikone

Pynt
4 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Flydende kerne:

  • Hak chokoladen. Bring fløden i kog i en kasserolle. Sluk for blusset og lad chokoladen smelte i fløden uden at røre i den.
  • Lad chokoladefløden stå i 10 min. og pisk den derefter med en elpisker til en cremet konsistens. Hvis den stadig er meget flydende, kan den afkøles lidt i køleskabet og derefter piskes til en mere fast chokoladecreme.
  • Form chokoladecremen til 12 kugler (hellere for mange end for få) med 2 teskeer. Læg dem på et lille fad med bagepapir. Stil fadet i fryseren, mens du laver dejen.

Kagedej:

  • Hak chokoladen og lad den smelte sammen med smørret i en varmefast skål over vandbad.
  • Hak mandlerne meget fint i en blender/minihakker eller med en kniv (de skal ikke smuttes). Bland de finthakkede mandler med melet.
  • Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne med en elpisker – drys flormelissen i under piskningen og pisk videre, til hviderne er helt stive.
  • Lad den smeltede chokolade-smørblanding køle lidt af og rør lidt i den med en ske. Rør ca. 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i chokoladen, så du får en jævn masse. Vend derefter forsigtigt resten af æggehvidemassen i uden at røre for meget.
  •  Vend mel i med let hånd og vend til sidst æggeblommerne i. Dejen skal være jævn og meget luftig.
  • Fyld muffinsformene ¾ op med dej. Tryk en frossen kugle flydende kerne ned i midten af hver kage. Fordel resten af kagedejen i formene, så de frosne kugler dækkes helt. Stil kagerne i fryseren i mindst 3 timer, til de er gennemfrosne.

Servering:

  • Ca. ½ time inden kagerne skal serveres, tages de direkte fra fryseren og bages i ovnen ved 220° varmluft i 15 min. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i formene i 10 min., før du forsigtigt tager dem ud. Pynt med sigtet flormelis. Kan serveres med frisk frugt, is eller lign.

Et sikkert hit. Rigtig god fornøjelse!

~Quebec~

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BUZZ...time!!!