DIY – Flødekarameller i mikroovnen på kun 10 minutter!
Jeg elsker at gå og eksperimentere i mit køkken og lave små lækkerier af alle tænkelige slags! Denne gang måtte jeg kaste mig ud i at lave flødekarameller i mikroovnen.. for helt ærligt, så lyder det jo ret underligt ik’?.. Jeg faldt over en opskrift på nettet, som egentlig ikke krævende andet end 4 ingredienser.. utrolig simpelt og lige til at overskue i hverdagen, hvis man ønsker lige en lille lækkerbid..
Opskriften får i selvfølgelig her:
Karameller i mikroovnen
35stk.
Ingredienser:
1dl piskefløde
½ dl lys sirup
2 spsk. glukosesirup
1/2dl sukker
Fremgangsmåde:
- Bland piskefløde, lys sirup, glukosesirup, og sukker i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellem bliver meget varm så det skal den kunne tåle. Skålen skal være stor da det koger meget op.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2-5 minutter. Tjek evt. om karamellem er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i ca. 30 sek., når du tager det op skal karamellem kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir med silikone.
- Når karamellem er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv i stedet for.
- Pak evt. hver karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistre sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys med lidt flormelis igen. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle stykkerne.
OBS: Karamellen koger meget op, så en dobbelt portion kan ikke anbefales! Lav hellere flere små portioner.
God fornøjelse i køkkenet!
~Quebec~
Ingen kommentarer endnu