Limited edition - Depend Garden Dreams kollektion forår 2015

DIY – Flødekarameller i mikroovnen på kun 10 minutter!

 

Jeg elsker at gå og eksperimentere i mit køkken og lave små lækkerier af alle tænkelige slags! Denne gang måtte jeg kaste mig ud i at lave flødekarameller i mikroovnen.. for helt ærligt, så lyder det jo ret underligt ik’?.. Jeg faldt over en opskrift på nettet, som egentlig ikke krævende andet end 4 ingredienser.. utrolig simpelt og lige til at overskue i hverdagen, hvis man ønsker lige en lille lækkerbid..
Opskriften får i selvfølgelig her:

Karameller i mikroovnen
35stk.

Ingredienser:
1dl piskefløde
½ dl lys sirup
2 spsk. glukosesirup
1/2dl sukker

Fremgangsmåde:

  1. Bland piskefløde, lys sirup, glukosesirup, og sukker i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellem bliver meget varm så det skal den kunne tåle. Skålen skal være stor da det koger meget op.
  2. Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt i 5 minutter.
  3. Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2-5 minutter. Tjek evt. om karamellem er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i ca. 30 sek., når du tager det op skal karamellem kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
  4. Hæld massen op i en lille bøtte beklædt med bagepapir med silikone.
  5. Når karamellem er helt afkølet tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv i stedet for.
  6. Pak evt. hver karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistre sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys med lidt flormelis igen. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle stykkerne.

 

OBS: Karamellen koger meget op, så en dobbelt portion kan ikke anbefales! Lav hellere flere små portioner.

20150818_114508

Bland alle ingredienserne i skålen

20150818_112059

Blandingen vil se sådan ud og er nu klar til at komme i mikroovnen.

20150818_113617

Når blandingen har været begge gange i mikroovnen, skal den have en lys karamelfarve, som på billedet her. Brug det beskrevne glastrick for at se om konsistensen er korrekt.

20150818_111031

Når massen er afkølet skæres eller klippes karamellen ud i passende stykker. Vend dem i fourmelis i en bøtte, så de ikke klistre sammen. Opbevar bøtten på køl.

God fornøjelse i køkkenet!

~Quebec~

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Limited edition - Depend Garden Dreams kollektion forår 2015