En lille let rabarbersnack…
En ting, som jeg altid som barn har elsket er rosiner, og endnu bedre rabarber rosiner!
En lille lækker snack, som let kan komme på en mad, i din mysli på morgen skyr eller yoghurt, eller endnu bedre i den friske sommersalat…
Rarbarberrosiner – Opskrift:
Ingredienser:
- 500 g rabarber
- 2,5 dl vand
- 350 g sukker
Fremgangsmåde:
- Rens og skær rabarberne ud i bitte små stykker (3 millimeter).
- Lav en sukkerlage – kom vand og sukker i en gryde og bring det i kog til sukkereret er helt opløst.
- Tag gryden med sukkerlagen af varmen og lad til afkøle.
- Kom rabarber og sukkerlage op i en skål, vær sikker på alle rabarber er dækket helt af sukkerlagen.
- Lad rabarberne trække i lagen natten over på køl.
- Tænd ovnen på varmluft 90 grader eller alm. ovn 100 grader
- Si saften fra og tør rabarberne i et klæde.
- Spred rabarberne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tør rabarberne i ovnen i ca. 2-3 timer. Kig til dem med jævne mellemrum og ryst dem løs på pladen så de bliver helt tørre.
- Tag rabarber rosinerne ud af ovnen, og lad den afkøle helt.
- Opbevar rabarber rosinerne i et tætlukket glas.
Rigtig god fornøjelse..
~Quebec~
Ingen kommentarer endnu