Nemt og lækkert figenpålæg…
Efter min partner efterspurgte figenpålæg, som han havde en erindring om, at have fået på et stykke brød som barn, kom der nogle tanker igang hos mig. For ja, figenpålæg kan selv jeg huske som barn man kom på friskbagt franskbrød eller en lun bolle.. mmh..
Jeg tænkte hurtigt at efter det ikke lige var til at finde hos vores lokale købmand, så måtte vi i tænkeboks, og lave en homemade udgave! Det var hurtigt og nemt, og lige noget som især hitter hos nevøer og niecerne også! Opskriften jeg fik kreeret skal i kære læsere, selvfølgelig ikke snydes for, så den kommer her til jer..
Figenpålæg – opskrift:
Ingredienser:
8 tørret figener
12 tørret abrikoser
ca. 1 spsk. saft fra en frisk citron
1/2 tsk. vaniljesukker
1,5 dl vand
Fremgangsmåde:
- Skær de tørreret abrikoser og figener ud i små stykker, og kom dem op i en gryde.
- Skær citronen over, og klem en lille sjat af saften ned i gryden (ca. 1 spsk.).
- Kom vaniljesukker og vand op i gryden.
- Lad figener og abrikoserne småsimre i 15 minutter ved lavt varme.
- Tag gryden af varmen, og lad det køle en smule af.
- Kom figenblandingen op i en minihakker/blender/stavblender, og blend massen helt ensartet og cremet.
- Skold et lille marmeladeglas af, og skyl det i Atamon efter anvisningen på atamonflasken.
- Kom figenpålæg på glas og sæt det på køl i køleskabet.
- OBS: figenpålæg kan holde sig på køl i 2-3 uger, idet glasset er skyllet i atamon. Brug altid din næse og sunde fornuft, hvis du er i tvivl så kassér det.
Rigtig god fornøjelse..
~Quebec~
Ingen kommentarer endnu